تاب آوری نقطه مقابل آسیب پذیری است
تاب آوری نقطه مقابل آسیب پذیری: این مطلب را آقای محمدرضا مقدسی در حاشیه اولین کارگاه آموزشی تاب آوری کارشناسان مسئول دفتر آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور به خبرنگار مجله اینترنتی مددکاری ایران گفت و در ادامه اضافه کرد: نظربه اینکه سازمان بهزیستی کشور متولی اصلی آسیب دیدگان اجتماعی بشمار می آید و خوشبختانه ظرفیت نهادی مناسب و متناسب نیز برای ورود عملیاتی و تأثیرگذاری بر سیاستهای ارتقایی حوزه ی سلامت اجتماعی نیز در اختیار است، کسوت و تخصص شایان توجه پرسنل توانمند سازمان بهزیستی از دیگر دارایی های سازمان بهزیستی کشور برای ورود به عرصه توسعه تاب آوری است تاب آوری نقطه مقابل آسیب پذیریکه می تواند بمانند نخ تسبیح برای مهره های پراکنده ایفای نقش نماید.
فهرست عناوین مطلب
تاب آوری نقطه مقابل آسیب پذیری
مدیر موسسه خانه تاب آوری کرمانشاه آموزش و توانمندسازی کارشناسان دفتر امور آسیب دیدگان کشور را در مواجهه شغلی و غیرشغلی با (تاب آوری) اقدامی زیربنایی در راستای ارتقاء ظرفیت عملیاتی و خدمت رسانی بهینه و همچنین کاهش استهلاک و فرسودگی شغلی برشمرد و گفت: مسیر موفقیت و تعالی سازمانی هم بمانند بهزیستی روانی و اجتماعی مقدم بر همه چیز به تاب آوری بستگی دارد.
کوتاه پیرامون مفهوم تاب آوری
چیستی و چرایی تاب آوری اجتماعی
با افراد تاب آور یک جامعه موفق و پیشرونده است. افراد یک جامعه مانند سرنشینان کشتی هستند که برای رسیدن به مقصد و موفقیت باید با همدیگر همکاری کنند تا بتوانند کارایی خود را بهبود بخشند.
روش هایی وجود دارند تا افراد بتواند تاب آوری اجتماعی خود را افزایش دهند. اهمیت دادن به سلامت روانی عاطفی و جسمی یکی از ویژگی های مهمی می باشد که جامعه تاب آور باید به آن اهمیت دهند. شناخت نقاط قوت و ضعف نیز می تواند بسیار کمک رسان باشد. تمرکز بر روی مهارت های حل مسئله نیز می تواند به تقویت تاب آوری کمک کند.
افرادی که می خواهند تاب آوری خود را تقویت بخشند بهتر است بر روی نواحیِ قوت خود تمرکز کنند تا بتوانند مشکلات را به خوبی کنترل نمایند.
فایده تاب آوری
تاب آوری اجتماعی این امکان را به افراد میدهد که انعطاف پذیر بوده و در برابر موانع و مشکلات بتوانند مقاومت از خود نشان دهند.
تاب آوری این قدرت را به افراد می بخشد تا در مقابل مشکلات طاقت فرسا و ناملایمات زندگی و جامعه کمر خم نکنند. در صورت بروز اتفاق هایی مانند بلایای طبیعی رفتارهای خود را کنترل کرده و تاب آوری از خود نشان دهند و به کمک هم بتوانند بر افسردگی و گوشه نشینی غلبه کرده و جامعه را از شرایط سخت و بحرانی نجات دهند.
ارتقاء تاب آوری اجتماعی باید دستور کار تمام افراد جامعه باشد.
مفهوم تابآوری
تاب آوری چیست: دکتر امی ورنر، مفهوم تابآوری روانی را در جریان تحقیقاتش بر روی خانوادههای فقیری که در کائوآئی- یکی از جزائر ایالت هاوائی- زندگی میکنند، استفاده کرد. بر این اساس، دو سوم از این بچهها در مراحل بعدی زندگی خود، رفتار مخربی را از خود نشان میدادند. در حالی که یک سوم بقیه، اینطور نبودند و ورنر از واژه “تابآوری” برای این دسته استفاده کرد.
در هر صورت مفهوم تابآوری فقط به نتیجه موفقیتآمیزی که در مواجه با رویدادها بدست میآید، محدود نمیشود. به عبارتی دیگر، وقتی از این عنوان برای کسی استفاده میکنیم به این معنا نیست که او تحت تاثیر حوادث اطراف خود قرار نگرفته است بلکه کسی است که رویدادها را قبول میکند و سعی میکند با آنها کنار بیاید. این کار نیازمند یک بینش مثبت نسبت به رویدادها است. علاوه بر آن باید از مهارتهای فردی دیگر مانند هوش احساسی، توانایی تطبیق با شرایط و انعطافپذیری در برابر حوادث و البته مهارت مراقبه نیز برخوردار بود. هر چند میزان این انطباق در مقابل حوادث متفاوت است. به عنوان مثال فردی ممکن است در برابر یک رویداد، به خوبی با آن روبرو شود در حالی که در برابر رویدادی دیگر، شکسته شود.